Genovai parmezános padlizsán
2008.11.27. 18:12
Hozzávalók:
60 dkg padlizsán,
só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 kis fej hagyma,
olívaolaj,
oregánó,
6 dl hámozott darabolt paradicsom szósszal (konzerv),
15 dkg mozzarella sajt,
5 dkg parmezán sajt.
Elkészítés:
A padlizsánt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és besózzuk. 10 perc után a kicsapódó levet leitatjuk róla, megborsozzuk, és forró olajon mindkét felét elősütjük. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és egyszerre kevés olajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, ízesítjük szárított oregánóval, és ráöntjük a paradicsomot. Legalább 20 percig nagyon lassan főzzük. Ezután egy hőálló tál aljára a paradicsomszósz felét kiöntjük, rá a padlizsán felét, majd újabb réteg szósz és padlizsán következik. Tetejére tesszük a mozzarella sajtot és a reszelt parmezánt. 180 °C-os sütőben 30 perc alatt megsütjük.
|