Juhtúróval töltött gomba
2008.11.27. 18:09
Hozzávalók:
60 dkg gomba (csiperke)
20 dkg juhtúró
12 dkg margarin
2 közepes hagyma
1 csomag petrezselyem
kb. 2-3 dl tejföl
só
bors
Elkészítés:
6 dkg vajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát.
Megmossuk, és megtisztítjuk a gombákat, és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket.
A gombák tönkjeit felaprítjuk, és a hagymához adjuk, majd élénk lángon megpuhítjuk. A zöldségeket hagyjuk kihűlni.
A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük az egészet.
Egy jénait kivajazunk. Minden egyes gombafejet megtöltünk a juhtúrós töltelékkel, majd szép sorban a gombafejeket egymás mellé a tálra fektetjük úgy, hogy a töltelék legyen felfelé.
A gombákat a tejföllel és a maradék vajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.
|