Padlizsános rizs
2008.11.27. 18:06
Hozzávalók:
30 dkg rizs,
30 dkg padlizsán,
30 dkg paradicsom,
1 db hagyma,
húslé leveskockából,
bazsalikomlevél,
3 evőkanál olaj,
1 gerezd fokhagyma,
majoránna, só, bors.
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt karikázzuk másfél cm vastagra. Sózzuk és pihentessük egy órán át. Ezután itassuk le róla a nedvességet, meleg sütőben szikkasszuk rácson, majd kockázzuk fel. Az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát és a megmosott, leszárított bazsalikomlevelet pirítsuk olajban, majd adjuk hozzá a hámozott, darabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, tíz percig pároljuk. Adjuk hozzá a megmosott rizst, pirítsuk pár percig. Húslével engedjük fel. Lefedve főzzük húsz percig. Az utolsó öt percben keverjük bele a padlizsánt. A megpuhult rizst díszítsük majoránnával, petrezselyemmel. Frissen tálaljuk.
|