Padlizsános rakott tészta
2008.11.27. 18:02
Hozzávalók:
1 szép padlizsán,
1 evőkanál olívaolaj.
A tésztához:
20 dkg liszt,
2 tojás + 1 tojássárgája,
só.
Elkészítés:
Készítsük el a tésztát! Tegyük tálba a lisztet és egy csipet sót, közepén formáljunk mélyedést. Öntsük bele a felvert tojásokat és gyúrjuk sima tésztává. Ha túl keménynek érezzük, egy kis vizet adhatunk hozzá. Fóliába tekerve 1 órára helyezzük a hűtőszekrénybe.
Közben melegítsük elő a sütő grill funkcióját. Hámozzuk és kb. 5mm vastagon szeleteljük fel a padlizsánt, tegyük tapadásmentes bevonatú tepsire, és olajozzuk be kenőecsettel. A grilltől 15 cm-re tegyük a sütőbe, és kb. 10 percig grillezzük, közben egyszer fordítsuk meg.
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtsuk ki, és vágjunk belőle 12 darab, kb. 8x8 cm-es kockát. Bő, sós vízben 2-3 percig főzzük meg, szedjük ki, majd csepegtessük le.
Előmelegített tányérra tegyünk egy tésztakockát, terítsünk rá padlizsánt, és ezt ismételjük meg kétszer. Azonnal tálaljuk, meleg paradicsommártással. Öntsük előmelegített tálba, szórjuk meg az apróra vágott korianderrel, és azonnal tálaljuk.
|