Fokhagymás spagetti
2008.11.27. 18:01
Hozzávalók:
30 dkg spagetti,
1,5 dl olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 kicsi, erős pirospaprika,
1 nagy, vastaghúsú, édes, piros paprika
1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Öntsünk 3 liter vizet egy nagy fazékba, szórjunk bele 1 evőkanál nagy szemű sót, és forraljuk fel. Dobjuk bele a spagettit, és öntsünk bele 1 evőkanál olívaolajat, majd erős forralással fűzzük kb. 10 percig.
Miközben a tészta fő, tisztítsuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. Hasítsuk ketté az erős paprikát, szedjük ki a csumáját és a magjait, majd szeleteljük vékonyra. Ha szárított paprikát használunk, morzsoljuk össze. Vágjuk ketté a vastaghúsú paprikát, távolítsuk el a magjait és az ereit, majd a húsát csíkozzuk fel egyenesen.
Serpenyőben forrósítsunk fel 1 dl olívaolajat, tegyük bele a fokhagymát és a kétféle paprikát. Pároljuk néhány percig, de ne pirítsuk meg túlságosan. Húzzuk le a tűzről. Mossuk meg a petrezselyemzöldet, vágjuk apróra a leveleit, és adjuk a fokhagymás-paprikás keverékhez. Jól keverjük össze, majd tegyük félre.
A kifőtt spagettit csepegtessük le, öntsük egy mély tálba vagy egy salátástálba, amelybe néhány evőkanál olajat tettünk. Gyorsan keverjük át, adjuk hozzá a keveréket, és tálaljuk mielőtt, a lehető legmelegebben. Tetejére frissen reszelt parmezánt kínálhatunk, és egy üveg paprikás olívaolajat.
|