Vadas csirke diétásan
2008.11.27. 17:54
Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemell
1 fej vöröshagyma,
5 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 kis zeller,
1 kis karalábé,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 doboz tejföl,
3 db babérlevél,
vegeta ízlés szerint,
2 evőkanál mustár,
feketebors, só ízlés szerint.
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Egy fazékba rakjuk, a fűszerekkel együtt és annyi vízzel - vagy húslével - felöntjük, hogy teljesen ellepje. Min. 1 órát főzzük, hogy a répa megpuhuljon. Figyeljünk oda, nehogy elfőjön a leve, ha kevésnek ítéljük, öntsünk még hozzá.
Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a csirkemelleket, és tovább főzzük egészen addig, amíg puha nem lesz. Itt is figyeljünk a kellő vízmennyiségre. Akkor jó, ha pont ellepi az ételt a víz. Ha a csirkemellek megpuhultak, kivesszük, és egy tálra rakjuk. A zöldségeket (a babérlevél kivételével) turmixszoljuk le, majd a mustárral és a tejföllel ízesítsük. Ha nem tartjuk elég sűrűnek, akkor egy kevés liszttel még behabarhatjuk. Spagettivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
|