Tejszínes-zöldborsós penne
2008.11.27. 17:51
Hozzávalók:
40 dkg penne,
20 dkg fagyasztott zöldborsó,
6 dkg parmezán,
30 dkg sonka,
2 evőkanál növényi tejszín,
só és őrölt bors.
Elkészítés:
Bő, sós vízben főzzük ki a tésztát, szigorúan betartva a csomagoláson megjelölt főzési időt (kb. 10 perc). Közben a gőzölő edény felső szintjén, kicsit megsózva 5 percig főzzük a zöldborsót.
Vágjuk vékony forgácsokra a parmezánt, csíkozzuk fel a sonkát, és lassan melegítsük meg a tejszínt.
Szűrjük le a tésztát és a zöldborsót. Előmelegített tálba tegyük a sonkával, öntsük rá a tejszínt, és keverjük össze. Szórjuk meg parmezánforgácsokkal és azonnal tálaljuk!
Tipp:
Könnyebbé tehetjük ezt a fogást, ha parmezán helyett vékony csíkokra vágott, 27 % zsírtartalmú gruyére sajtot vagy ementálit használunk.
|