Szezámmagos csirkefalatok
2008.11.27. 17:49
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell,
1 tojásfehérje,
csipetnyi só,
1 teáskanál liszt,
1 póréhagyma,
1 db kisebb uborka,
2 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál száraz vörösbor,
1 teáskanál ecet,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál szezámmag.
Elkészítés:
A lebőrözött és kicsontozott csirkemellet vágjuk kockákra. A tojásfehérjét verjük fel a liszttel és a csipetnyi sóval, majd forgassuk bele a csirkehúst. A póréhagymát tisztítsuk meg, szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk el hosszában, szedjük ki a magját, és karikázzuk félhold alakúra.
Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk hozzá a húsdarabokat. Addig kevergessük magas lángon, míg kifehéredik a hús. Ezután szórjuk rá a hagymát, és locsoljuk meg a szójaszósszal. Három percig süssük. Öntsük fel a felszeletelt uborkát ecettel, száraz vörösborral, szórjuk a sült csirkéhez. Néhány percig süssük együtt állandóan kevergetve. Tetejét hintsük meg szezámmaggal. frissen, forrón, főtt rizzsel tálaljuk.
|