Brokkolival töltött csirkemell tekercs
2008.11.27. 17:48
Hozzávalók:
3 db filézett csirkemell - szeletelve,
3 nagyobb brokkoli,
50 dkg trappista sajt,
0,5 dl tejszín,
3 db tojás,
kevés bors, só.
Elkészítés:
A brokkolit apró rózsákra szedjük, és vegetás vízben addig főzzük, amíg még ropogós marad. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A szeletelt csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd ráhelyezzük a kihűlt brokkolikat. A hússzeleteket feltekerjük, és hústűvel rögzítjük.
A sajtnak kb. a felét lereszeljük, a három tojást felverjük. A hústekercseket először beleforgatjuk a tojásba, majd a reszelt sajtba, és egy tűzálló tálba egymás mellé lerakosgatjuk őket. Ráöntjük a tejszínt, a maradék sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és alufóliával lefedjük. 180 fokon sütjük kb. 45 percig, majd a fólia eltávolítása után pirosra sütjük. Zöldségekkel, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
|