Gombával, csirkemájjal töltött palacsinta
2008.11.27. 17:43
Hozzávalók:
8 palacsinta
25 dkg csirkemáj,
25 dkg gomba,
fél dl tej,
fél dl tejszín,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál száraz vermut,
reszelt sajt,
só, bors,
petrezselyem,
1 paradicsom.
Elkészítés:
Szeleteljük fel a meghámozott gombát, kevés vajon pároljuk puhára, ízesítsük sóval, borssal, kevés petrezselyemmel. A maradék vajon pirítsuk meg a tejben leáztatott, lecsepegtetett májat. Keverjük össze a gombával. Öntsük fel a tejjel, tejszínnel, ízesítsük a száraz vermuttal, és addig pároljuk, amíg besűrűsödik.
A palacsinták egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd hajtsuk rá a másik felét. Igény szerint sajttal is megszórhatjuk, viszont akkor, sütőbe tolva addig süssük, míg a sajt megolvad. Frissen tálaljuk, zöldszínű fűszernövénnyel díszítsük.
|