Carbonara spagetti
2008.11.27. 17:41
Hozzávalók:
500 g spagetti
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
250 g szeletelt sonka, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
3 tojás
40 g reszelt parmezán
Elkészítés:
Főzzük meg a spagettit egy nagyobb lábos forrásban lévő vízben puhára, majd szűrjük le.
Időközben melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a sonkát, majd addig süssük, amíg a sonka megpirul és ropogós lesz. Adjuk hozzá
a fokhagymát, és addig pároljuk, amíg illatozni kezd.
Tegyük a tojásokat és a sajtot egy közepes tálba. Egy villával jól keverjük el.
Tegyük vissza a forró spagettit a lábosba. Adjuk hozzá a tojásokat és a sonkás keveréket, majd jól rázzuk össze. Azonnal tálaljuk, a tetejét frissen őrölt fekete borssal meghintve. Négy adag lesz belőle.
|