Debreceni kolbász vaddisznóból
2008.11.22. 16:21
Hozzávalók: 10 kg kicsontozott vaddisznóhús, 8-10 dkg törött bors, 20 dkg paprika, 25 dkg só, 10 dkg fokhagyma.
Tavalyi süldő húsából készítjük. A húst nagy lyukú darálón ledarálom. Sózom, fűszerezem, elkeverem a zúzott fokhagymával, majd jól összekeverem. Kolbászbélbe töltöm. Az ismert debrecenipárokat készítem belőle. Pihenés után füstre teszem és 2-3 napi füstölés után fogyasztható.
10 kg kicsontozott vaddisznóhús, 8-10 dkg törött bors, 20 dkg paprika, 25 dkg só, 1 dkg salétrom, 10 dkg fokhagyma.
Tavalyi süldő húsából készítjük. A húst nagy lyukú darálón ledarálom. Sózom, fűszerezem, elkeverem a zúzott fokhagymával, majd jól összekeverem. Kolbászbélbe töltöm. Az ismert debrecenipárokat készítem belőle. Pihenés után füstre teszem és 2-3 napi füstölés után fogyasztható.
|