Vadászmártás
2008.11.22. 15:59
Hozzávalók: 25 dkg gomba, 1 közepes hagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 6 dkg húsos szalonna, fél liter zöldségleves, 1,5 dl vörösbor, 1-2 ek konyak, 1,5 dl tejszín, 1 ek paradicsompüré, só, bors.
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, a szalonnát, a répát, a hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A szalonnakockákat kiolvasztjuk és a felkockázottakat addig pároljuk benne, míg a hagyma üveges nem lesz. Belekeverjük a paradicsompürét és kicsit megpirítjuk. A borral felöntjük, tovább pároljuk és kissé lepirítjuk. Zöldséglevessel öntjük fel, majd a felére befőzzük és belekeverjük a tejszínt. Sóval, borssal és konyakkal ízesítjük.
|