Birsalmás pezsgőskáposzta
2008.11.22. 15:53
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg vöröskáposzta, 40 dkg birsalma, 0,7 dl olaj, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg kristálycukor, őrölt kömény, vörösborecet, 2 dl száraz pezsgőHozzávalók 4 személyre: 1 kg vöröskáposzta, 40 dkg birsalma, 0,7 dl olaj, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg kristálycukor, őrölt kömény, vörösborecet, 2 dl száraz pezsgő.
A birsalmákat megmossuk, és vékonyan lereszeljük. A vöröskáposztát repedt, romlott leveleitől megtisztítjuk, torzsályát kivágjuk, káposztagyaluval felszeleteljük. Sózzuk és kb. 30-35 percig állni hagyjuk. Közben a megtisztított vöröshagymát, vékonyan felszeleteljük és az olajban aranysárgára, pirítjuk. Majd beletesszük a vöröskáposztát, és többször átkeverjük. Mikor kissé összeesett, beletesszük a reszelt birsalmát, cukrot, őrölt köményt, ecetet, és a pezsgőt, befedve puhára pároljuk. Vigyázzunk, ha sok a lé előbb vegyük le a fedőt, hogy lepiruljon. Egyben sültekhez, vadhúsok, sertéssültek, marhasültek, szárnyas sültek mellé ízletes köret.A birsalmákat megmossuk, és vékonyan lereszeljük. A vöröskáposztát repedt, romlott leveleitől megtisztítjuk, torzsályát kivágjuk, káposztagyaluval felszeleteljük. Sózzuk és kb. 30-35 percig állni hagyjuk. Közben a megtisztított vöröshagymát, vékonyan felszeleteljük és az olajban aranysárgára, pirítjuk. Majd beletesszük a vöröskáposztát, és többször átkeverjük. Mikor kissé összeesett, beletesszük a reszelt birsalmát, cukrot, őrölt köményt, ecetet, és a pezsgőt, befedve puhára pároljuk. Vigyázzunk, ha sok a lé előbb vegyük le a fedőt, hogy lepiruljon. Egyben sültekhez, vadhúsok, sertéssültek, marhasültek, szárnyas sültek mellé ízletes köret.
|