Vadsertés-szűz erdei gyümölcsmártással
2008.11.22. 15:49
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg vadsertés-szűzpecsenye, 8 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, ˝ citrom, 5 dkg kristálycukor, 20 dkg erdei szeder, 20 dkg som, 20 dkg csipkebogyóíz, ˝ dl konyak, 3 dl vörösbor, angol mustár, őrölt bors, cayenne bors, só.
A szűzpecsenyét szalonnacsíkokkal sűrűn megtűzdeljük. Sózzuk, fűszerezzük és sütőben gyakori locsolgatással készre sütjük. Mártását úgy készítjük, hogy az erdei gyümölcsöket, megtisztítjuk, megmossuk és csipet sóval, cukorral, szűrt citromlével ízesített vízben puhára pároljuk. 10-10 dkg –ot egészben félre teszünk, a többit áttörjük. Az áttört gyümölcshöz adjuk a csipkebogyóízt. Felöntjük borral, konyakkal Ízesítjük cayenne borssal, angol mustárral, szűrt citromlével. Jól kiforraljuk. Tálaláskor a szűzpecsenyét felszeleteljük, a visszatartott erdei gyümölcsökkel körítjük. Mártását mártásoscsészében adjuk hozzá.
|