Nyúlvagdalt vadalmával
2008.11.22. 15:45
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg nyúleleje, 30 dkg vadalma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 dl tej, só, 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 dl olaj (sütéshez).
A kellően megtisztított nyúl elejét, hideg vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított és negyedekbe vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, majd sózzuk. Amikor megfőtt, kivesszük a léből és hagyjuk kissé kihűlni. Majd lefejtjük róla a húst a csontról és a sárgarépát, petrezselyemgyökeret hozzáadva, húsdarálón átengedjük. Serpenyőben 5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, forró tejjel felengedjük, és a kicsontozott, ledarált húshoz adjuk. Hozzáütünk 2 tojást, és beletesszük a finomra reszelt vadalmát, sóval és őrölt borssal ízesítjük, jól elkeverjük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, ujjnyi vastag 5-6 cm-es rudacskákat formálunk belőle és lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatva, forró olajban kisütjük.
|