Békacomb rántva rumos áfonyával
2008.11.22. 15:42
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg békacomb, 2 dl olaj, 20 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 10 dkg liszt, 1 citrom, só Rumos áfonyához; 30 dkg áfonya, 10 dkg kristálycukor, ˝ dl rum.
Először az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk, és egy lábosban a cukorral és kevés vízzel feltesszük főni lassú tűzön. Az étkezésre alkalmas béka combjait hideg vízben tisztára mossuk. A mosóedényből egy konyharuhába tesszük, hogy a vizet leitassuk róla. Megsózzuk és lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában való forgatás után, forró olajban sárgára sütjük. Közben a mártást, ha az áfonya megfőtt, átpasszírozzuk, majd addig főzzük, hogy kellő sűrűségű legyen. Beforralás után hozzáadjuk a rumot. Külön mártásos edénybe kínáljuk a békacombok mellé, melyeket citromkarikákkal díszítünk.
|