Harcsaszeletek fekete ribizlivel
2008.11.22. 15:40
Hozzávalók 4 személyre: 1,50 kg harcsa, 15 dkg vaj, 8 dkg liszt, só, 1 citrom, 6 levél citromfű, 25 dkg fekete ribizli, 1 dl vörösbor.
A harcsát megtisztítjuk, felhasítjuk és belső részét eltávolítjuk, húsát a gerinccsontról lefejtjük, és bőrét is lehúzzuk. Majd hideg vízben újra megmossuk, felszeleteljük, sóval gyengén bedörzsöljük. Az így előkészített harcsaszeleteket lisztben megforgatjuk és serpenyőben hevített vajon mindkét oldalán pirosra sütjük. Közvetlenül a sütés után tálalótálra helyezzük, citromszeletekkel, és citromfű levelekkel díszítjük. Közben már egy másik serpenyőben felhevítünk egy mogyorónyi vajat, hozzáadjuk a megtisztított és szemezett fekete ribizlit. Beleöntjük a vörösbort, és sűrűsödésig hevítjük, majd a harcsaszeletek mellé öntjük.
|