Faeperleves (Képpel)
2008.11.22. 15:32
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg faeper, 1 citrom, 20 dkg kristálycukor, 2 dl vörösbor, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, csipet só, vaj.
A faepret megtisztítjuk, megmossuk és a felét meghintjük cukorral, félretesszük. A másik felét a maradék cukorral, vörösborral és a csipet sóval feltesszük főni. Amikor megpuhult a tűzről levéve, szőrszitán áttörjük és visszatesszük a tűzre, de csak melegen tartjuk. Közben a tejszínt simára keverjük a tojássárgájával. A meleg levesből vékony sugárban öntünk a simára kevert tejszínes tojássárgához, vigyázva, hogy ne menjen össze, majd ha olyan meleg mint a leves hozzáöntjük és egyszer felforraljuk. Beletesszük a cukorban áztatott faepret, majd elkeverjük, vajdarabkákkal szórjuk meg és levesszük a tűzről. Felvert tejszínhab galuskákkal tálaljuk.
|