Tejszínes-sonkás rakott krumpli
2008.11.19. 09:21
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 5 dl főzőtejszín, szeletelt bacon szalonna (kb. 30 dkg), 20 dkg füstölt sajt, 20 dkg sonka, 5 dkg vaj/margarin, ízlés szerint ételízesítő, tárkony, bors, petrezselyem zöld.
Elkészítése: Egy tűzálló tál vagy tepsi alját kibéleljük a szalonna felével. Erre rátesszük a meghámozott, karikára vágott nyers burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, és ezt addig ismételjük, míg tart a hozzávalókból. Sütőben majdnem készre sütjük. Közben a sonkát vajon megpároljuk, felengedjük a tejszínnel, belereszeljük a füstölt sajtot és összeforraljuk. Ezt a mártást ráöntjük a sütőből kivett burgonyára, megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel és készre sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.
|