Habkoszorú (karácsonyfadísz)
2008.11.18. 19:36
Hozzávalók 10 db elkészítéséhez: 3 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, negyed citrom leve.
A tojásfehérjéket habverővel kezdjük felverni. Amikor a hab már félkemény, további folytonos keverés mellett-kanalanként- adagoljuk hozzá a cukrot. Az adagolások között legalább 5 perc teljen el. A habverést természetesen addig sem hagyjuk abba. A negyed citrom levét közben megszűrve, hozzácsöpögtetjük. Azért kell megszűrni, hogy citrommag ne kerüljön a masszába. A tepsit sütő papírral kibéleljük, a cukorhabot papírtölcsérbe töltjük, és a vékony nyíláson karikákat alakítva belőle, a papírra nyomjuk. Tetejére kristálycukrot szórunk, és gőztől mentes, langyos sütőben megszárítjuk. (Nem sütjük!)
|