Libamájpürével töltött magyar sonka (húsvétra)
2008.11.18. 18:35
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg füstölt főtt sonka, 20 dkg sült libamáj, 40 dkg francia saláta, 10 dkg póréhagyma, 6 dkg vaj, 1 fejes saláta, 2 tojás, 2 csemege zöldpaprika, 2 kicsi paradicsom, ˝ dl konyak, só, őrölt bors.
A főtt füstölt sonkát sonkaszeletelő-gépen vékony szeletekre felszeleteljük, megfelelő nagyságú tálcára rakjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. A sült libamájat és a vajat szőrszitán átpasszírozzuk, keverőedénybe helyezzük, fűszerezzük sóval, őrölt borssal, majd konyakkal ízesítjük. A felszeletelt sonkát megkenjük a libamájpürével és összecsavarjuk, a tekercsek két végébe májpüréből csillagcső segítségével pontokat nyomkodunk. A tekercseket franciasaláta alapra tálaljuk. Díszítjük főtt tojással, erejétől megtisztított zöldpaprikával, csemege paradicsommal, szeletelt póréhagymával és tépett salátalevéllel.
|