Karácsonyi násznagy leves
2008.11.18. 18:34
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg marhacomb, 50 dkg bontott csirke, 10 dkg vegyes zöldség, 5 dkg zeller, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg gomba, 10 dkg kelkáposzta, 2 gerezd fokhagyma, ˝ csomó petrezselyemzöld, káposztagombóc 4 adag, só, őrölt gyömbér, őrölt bors.
A húsokból és a többi anyagból finom húslevest főzünk. A húsokat hideg vízben tesszük fel a megtisztított sárgarépával, petrezselyemgyökérrel. A megtisztított és félbevágott zellerrel, kelkáposztával, gombával. A vöröshagymát egy kicsit a láng felett megpirítjuk és így tesszük a levesbe. Fűszerezzük sóval, borssal, gyömbérrel, és beletesszük a petrezselyem megmosott szárát. Lassú tűzön, többször lehabozva főzzük. Amikor a húsok megfőttek, kivesszük a levesből és apró kockákra vágjuk. A kockákra vágott vegyes zöldséget együtt tálaljuk a káposztagombóccal, a főtt húsokkal, felöntjük forró húslevessel. Sok boldogságot az ifjú párnak!!!!
|