Lengyel karácsonyi borscs hidegen
2008.11.18. 18:09
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg ecetes cékla, 2 dl joghurt, 2 dl tejfel, 2 dl céklalé, 20 dkg csemege uborka, 10 dkg vöröshagyma, 2 tojás, só, őrölt bors.
A vékony csíkokra vágott főtt céklához hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát. Megtisztítjuk a vöröshagymát és kis kockákra vágva szintén beletesszük. Közben a tojásokat megfőzzük, lehűtjük, megtisztítjuk és kockákra vágva az alaphoz rakjuk. A cékla levét simára keverjük a tejfellel és a joghurttal, fűszerezzük sóval, őrölt borssal, ha szükséges, adunk hozzá egy kevés citromlevet, a céklára öntjük, és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Legjobb, ha tálalás előtti napon készítjük el, és tesszük a hűtőbe.
|