Zólyomi füstölt hús (szlovák karácsonyi)
2008.11.18. 18:07
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg füstölt hús (sertéscomb, tarja vagy sovány csülök), 30 dkg száraz bab, 2 tojás; Öntethez: 1 dl olaj, 8 dkg vöröshagyma, 10 dkg zeller, 10 dkg csemege uborka, 1 evőkanál mustár, ˝ evőkanál cukor, fehér őrölt bors.
Előzőnap a babot beáztatjuk. A füstölt húst kevés vízben puhára főzzük, majd kivesszük. Az előre beáztatott babot a hús főzővizében a megtisztított zellerrel együtt puhára főzzük, és leszűrjük. Keverőedényben, az olajat a hámozott, kockákra vágott uborkát, a mustárt, cukrot, őrölt borsot, és a felkockázott zellert, a megtisztított kockákra vágott hagymával jól összekeverjük. Hozzáadva a babot, óvatosan ismét összekeverjük, és tálra halmozzuk. A felszeletelt hússal körberakjuk, a közben megfőzött és megtisztított, negyedekre vágott tojásokkal díszítjük, és hidegen tálaljuk.
|