Jemeni roston sült birkacomb (karácsonyi)
2008.11.18. 18:02
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg birkacomb, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, őrölt köménymag, gyömbérpor, kurkuma, kardamomi.
A birkacombról a faggyús részeket levagdaljuk és ujjnyi vastagra felszeleteljük. Széleit kissé bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjon. A fűszereket összekeverjük (só, őrölt bors, őrölt kömény, kurkuma, gyömbérpor, kardamomi) és a hússzeletek mindkét oldalát jól bedörzsöljük vele, majd egy fél óráig állni hagyjuk. Ezután olajjal megkenjük a szeleteket és roston, lehetőleg faszénparázs felett megsütjük. Ha kész, még egyszer megfűszerezzük és azonnal kínáljuk. Köretnek kínálhatunk, parázsban sült burgonyát, és mellé joghurtot.
|