Finn töltött káposzta (karácsonyi)
2008.11.18. 17:56
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált fiatal rénszarvashús, 50 dkg édeskáposzta, 15 dkg rizs, 2 evőkanál tejszín, 2 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál méz, majoránna, 1 húsleveskocka, só, őrölt fehérbors.
A megtisztított káposztát, forró enyhén sós vízben megfőzzük. ( Vigyázzunk, hogy ne legyen puha, de lecsurgatva a vizet, könnyen leveleire bonthassuk.) A kb. 12 ép levelet félretesszük, a maradékot pedig felváltva a következő masszába keverjük; a darált húst összekeverjük –a húsleveskockás vízben puhára főzött- rizzsel, a tejszínnel, a majoránnával, sóval, borssal. Egy jénai edényt kivajazunk és a káposztalevelekbe körülbelül 2 evőkanálnyi tölteléket csavarunk. Ezeket szorosan egymás mellé a tűzálló edénybe helyezzük, tehetünk közéjük vajdarabkákat, gyengén megsózzuk és megkenjük mézzel. Előmelegített sütőben jól átsütjük, időnként saját levével locsolgatva. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
|