Kínai karácsonyi csirkemell
2008.11.18. 17:48
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemell, 40 dkg darabos ananászkonzerv, 3 evőkanál olaj, 3 cl vodka, 6 cl szójamártás, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi tört ánizsmag, őrölt gyömbér, reszelt szerecsendió, szárított őrölt narancshéj, 1 késhegynyi fahéj, 1 késhegynyi kínai ötfűszer keverék.
Lebőrözzük, kicsontozzuk a csirkemelleket, és fél órára a mélyhűtőbe rakjuk, hogy ott egy kissé megdermedjen, így könnyebb szeletelni. Ezután a húst rostjaira merőlegesen gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és a szójamártás, a vodka, a tört fokhagyma meg az ötféle fűszer keverékkel összekeverjük. Legalább két órán át állni hagyjuk, majd egy serpenyőben megforrósított olajba öntjük. Erős lángon 4-5 percig sütjük, ezután rakjuk bele a lecsepegtetett, kockákra vágott ananász befőttet és ezzel még 2-3 percig hagyjuk a tűzön. Húsleves kockával ízesített vízben főtt rizzsel körítjük, de még jobb, ha megáztatott mazsolát vagy lehéjazott mandulát is keverünk a rizs közé.
|