Kanadai pulykamell (karácsonyra)
2008.11.18. 17:17
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamell, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 dl száraz fehérbor, 3 cl konyak, 15 dkg félkemény sajt, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, só, őrölt bors, 1 késhegynyi kakukkfű, 1 késhegynyi bazsalikom.
A pulykamelleket nyolc vékony szeletre vágjuk. Besózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, bazsalikommal bedörzsöljük. A szalonnát hajszálvékony szeletekre vágjuk, és egy mély tűzálló tálat kibélelünk vele. A melldarabokat egymás mellé belefektetjük, és leöntjük a konyakkal meg a borral. A sajtot a reszelő durva fokán lereszeljük, a morzsával összekeverjük, és a húsra halmozzuk. Forró sütőbe tesszük, kb. 40 percig sütjük, közben a saját levével meg-meglocsoljuk. Akkor jó, ha a hús megpuhult, a sajt tetején ropogós kéreggé pirult. Burgonyapürével és salátával kínáljuk.
|