Ünnepi ételek : Kaliforniai pulykamell filé (amerikai karácsonyra) |
Kaliforniai pulykamell filé (amerikai karácsonyra)
2008.11.18. 17:15
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamell filé, 3 dkg vaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg karfiol, 1 kis tubus majonéz, só, őrölt bors, 1 csipetnyi majoránna meg kakukkfű.
A pulykamell filéből nyolc egyenlő szeletet vágunk. Sózzuk, borsozzuk, és vajon mindkét felüket megsütjük, majd kivesszük a sütőedényből. Közben a megtisztított és kisebb hasábokra vágott zöldségeket sós vízben megfőzzük, a rózsáira szedett karfiollal együtt. A leszűrt megfőtt zöldségeket összekeverjük, sóval, borssal, majoránnával meg kakukkfűvel ízesítjük, és egyharmadát az átsült hús levével kikent tűzálló tál aljára terítjük. Meglocsoljuk pár csepp majonézzel, majd négy hússzeletet fektetünk rá. Erre ismét egy sor zöldség kerül majonézzel megpettyezve, erre megint hússzeletek. Ezután a maradék zöldséggel befedjük, és a maradék majonézt is rácsurgatjuk. A tálat alufóliával letakarjuk, és a kaliforniai pulykamelleket a sütőben megsütjük. Végül a fóliát levesszük, a levét elpárologtatjuk, de ügyeljünk arra, nehogy a teteje megpiruljon. Adagonként tálaljuk.
|