Ausztrál pulykamell (ausztrál karácsonyi)
2008.11.18. 17:14
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamell filé, 30 dkg sovány sertéshús, 15 dkg főtt füstölt tarja, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg ecetes uborka, 15 dkg vöröshagyma, 2 tojás, 10 dkg aszalt szilva, 8 dkg vaj, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, grillfűszer keverék, őrölt bors, majoránna, 1 csokor petrezselyem.
A sertéshúst a szalonnával meg a tisztított vöröshagymával együtt átdaráljuk, és belereszeljük a megtisztított sárgarépát. A finomra vágott petrezselyemmel, grillfűszerrel, őrölt borssal és majoránnával ízesítjük., és a nyers tojásokkal, három deka puha vajjal meg az apróra vágott uborkával összedolgozzuk. A szerint adunk hozzá két vagy három evőkanál morzsát, hogy mennyire lágy. A pulykamellet úgy vágjuk be, hogy széthajtva egy nagy téglalap alakú szeletet kapjunk, és a közepére hosszában vékony tarjaszeleteket fektetünk. Erre halmozzuk a töltelék felét, és alaposan megmosott, vízben megáztatott, kimagvalt aszalt szilvával kirakjuk. Erre a maradék húsvagdalékot rakjuk, majd vékony szalonnaszeletekkel fedjük be. Először a nagy hússzelet két végét, majd a két oldalát hajtjuk rá, hogy a tölteléket teljesen beborítsa. Az egészet cérnával átkötjük, majd öt deka vajjal kikent dupla alufóliába csomagoljuk. A sütőben kb. 1 órán át pároljuk, végül a fóliát széthajtva a tetejét szépen megpirítjuk. Ez az adag négy személynek ugyan sok, de hidegen is kitűnő a „maradék”.
|