Pulykarakottas (angol karácsonyi)
2008.11.18. 17:10
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamell, 15 dkg félkemény sajt, 6 dkg vaj, 2 dl száraz fehérbor, őrölt fehérbors, só.
A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, egyenlő szeletekre vágjuk, gyengén kiverjük és besózzuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, aljára lerakunk egy sor pulykamellszeletet, rámorzsolunk egy kevés sajtot, kevés vajat, majd ismét hús következik, amíg a hozzávalók el nem fogynak, a tetejére sajt kerüljön, arra pedig az őrölt bors, majd néhány mogyorónyi vaj. A rakottast leöntjük a borral, alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, közepes tűznél puhára pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és pirosra sütjük. Burgonyapüré, petrezselymes rizs kívánkozik mellé, de még finomabb alma vagy körtebefőttel.
|