Rizses libaaprólék (német karácsonyi)
2008.11.18. 17:07
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg libaaprólék, 1 dl olaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg rizs, 10 dkg csiperkegomba, ˝ csomó zöldpetrezselyem, 15 dkg vöröshagyma, só, őrölt bors.
A libanyakat, a megtisztított zúzát, lábakat, szívet és a májat, nagyobb darabokra vágjuk. A megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát a felhevített olajon aranysárgára pirítjuk. Beletesszük az összevágott libaaprólékot, és tovább pároljuk, majd kevés vízzel felengedjük. Megtisztítjuk a zöldségeket-gombát, és felkockázva hozzáadjuk a libaaprólékhoz. Sózzuk, borsozzuk, lefedve készre pároljuk. A felhevített olajon megfuttatjuk a rizst, sózzuk és meghintjük a finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Beletesszük a fövő aprólékba, egyszer felforraljuk, utánízesítjük, és lefedve sütőben készre pároljuk. Tálalásnál, kivizezett formákba nyomkodva a tálra borítjuk. Díszíthetjük, zöldpaprikával, paradicsommal, megszórhatjuk reszelt sajttal.
|