Borsos csirkemell (lisztérzékenyeknek)
2008.11.13. 09:05
Hozzávalók: 2 db csirkemell, 15 dkg sonka, vagy szalonna, 1 kávéskanál fekete bors, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kevéske étolaj, ételízesítő ízlés szerint, zöldségzöld.
A sonkát, vagy szalonnát serpenyőben közepesen megsütjük -egy kicsi étolajjal, hogy azért ne égjen oda - majd a vékony csíkokra vágott csirkemellet hozzátesszük és ezzel is pároljuk kb 5-10 percig. Ezután öntünk rá egy kevés vizet. A karikára vágott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát rászórjuk. Megízesítjük delikáttal, zöldségzölddel, a kávéskanál fekete borosot rászórjuk, lefedjük, pároljuk és kb. 20 percen belül kész a finom étek. Krumplival, tésztával egyaránt nagyon finom eledel. Jó étvágyat hozzá.
|