Csokis diós (lisztérzékenyeknek)
2008.11.13. 08:59
Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg kristály cukor, 25 dkg darált dió, 25 dkg margarin, 5 dkg kakaó, 2 csomag vaníliás cukor.
Tészta:
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd a dióval óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt nagy, széles tepsibe elkenjük, majd 1 óra hosszat szárítjuk a sütőben 120 fokon.
Miután kész, kiborítjuk és mihamarabb lehúzzuk róla a papírt, mert különben rászárad és nehezen jön le. A tésztát hosszában 3 részre vágjuk.
Krém:
A tojás sárgáját a kristálycukorral, a kakaóval, a vaníliás cukorral és a vajjal gőz fölött sűrű, kocsonyás masszává főzzük, miközben gyakran kevergetjük (a lényeg, hogy szinte kocsonyás legyen. kb. 45')
Ezzel a krémmel kenjük meg a tésztalapokat, melyeket egymásra rétegzünk. A tetejére is csokimassza kerül.
Másnapra áll össze igazán. Hetekig eláll.
|