Túrós rakott burgonya (májbetegeknek)
2008.11.13. 08:56
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 6 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, 30 dkg túró, 3 dl tejföl, 1/2 csomó kapor, 1 teáskanál pirospaprika, só.
A burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Gyengén sózott vízben megfőzzük, és leszűrjük. Tepsit vagy mélyebb tűzálló tálat kivajazunk, szitált zsemlemorzsával meghintjük, és a jól lecsöpögtetett burgonyát beletesszük. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, egyenletesen elosztjuk rajta a túrót, és ráöntjük a tejfölt. Kevés pirospaprikával és apróra vágott, friss kaporral megszórjuk. Középmeleg sütőbe tesszük, és szép pirosra megsütjük.
|