Göngyölt pacal
2008.11.12. 20:43
Hozzávalók: 1 kg tisztított, előfőzött pacal, 2 fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 1 evőkanál paprika, 10 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors, 2 dl tejföl.
A szalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk, az apróra vágott hagyma harmadát rátesszük és aranysárgára pirítjuk, rádobjuk a szeletelt gombát, megszórjuk a pirospaprikával, puhára pároljuk. A tenyérnyi darabokra vágott pacalt megtöltjük a raguval, felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük. A göngyölegeket kizsírozott tepsibe helyezzük és leöntjük a finomra vágott hagymával elkevert tejföllel. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. A forró sütőben fél óráig sütjük.
|