Velős-gombás pacalpörkölt
2008.11.12. 20:42
Hozzávalók: 1 kg előfőzött pacal, 20 dkg szeletelt gomba, 2 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paprika, egy kanál zsír, vagy olaj, késhegynyi bors, só, 20 dkg sertésvelő.
A finomra vágott hagymát a zsíron sárgára pirítjuk, rászórjuk a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt, megkeverjük, majd mindig kevés vizet aláöntve, sót belekeverve feltesszük főni. Mikor félig megpuhult, beletesszük a gombát, a zúzott fokhagymát és a törött borsot. Lassú tűzön puhára pároljuk. Mikor szinte teljesen megpuhult, beletesszük a hártyáitól megtisztított velőt és még kb. 10 percet főzzük. Puha kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.
|