Tüzes fazék
2008.11.12. 20:38
Hozzávalók: 1 kg csontos marhahús, 50 dkg velős csont, 1 csokor leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 4 brokkolirózsa, 10 dkg zöldborsó, 8 darab kelbimbó, 1 csomó petrezselyem, 2 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, só.
A húst és a csontot hideg vízben feltesszük főni, és sóval, kakukkfűvel, petrezselyemmel, babérlevéllel fűszerezzük. Amikor felforrt, leszedjük a habját. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a zöldségeket, és gyenge tűzön addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A levest leszűrjük, zsírtalanítjuk. A húst felszeleteljük, a velős csontból a velőt kiszedjük. Először a velőt tálaljuk meleg pirítóssal, majd egy tálba (üvegfazékba) húst és felszeletelt zöldségeket teszünk, felöntjük leves lével, és úgy tesszük az asztalra.
|