Török báránytokány piláfrizzsel
2008.11.12. 20:37
Hozzávalók: 1/2 kg finomrizs, 15 dkg vaj, 1, 2 kg báránycomb (kockákra vágva), 1 liter forró húslé, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg mazsola, 3 dkg fenyőmag, 6 db hámozott paradicsom, őrölt bors, csipet cukor, őrölt fahéj, 20 dkg báránymáj, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, só.
A rizst szűrőben hideg vízzel átmossuk. Edénybe téve forró vízzel leöntjük, hogy jól ellepje. Két és fél óráig duzzasztjuk. A megmosott, leszárított, kockákra vágott húst vajon pirítjuk, míg minden oldalán szép színt kap. Megsózzuk, majd másfél óráig serpenyőben pároljuk. Időnként néhány kanál forró húslével feleresztjük. A beáztatott és leszárított mazsolát és fenyőmagot 6 dkg vajon üvegesre pirított hagymával elkeverve néhány percig pároljuk. A paradicsomot villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a hagymás, fenyőmagos mazsolához. Felöntjük 2 dl húslével, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal. Néhány percig főzzük még ezt a keveréket, majd hozzáadjuk a duzzasztott rizst. Lefedjük és enyhén hevített sütőbe tesszük, míg a piláfrizs összeáll.
|