Újburgonyás zöldségragu
2008.11.12. 20:34
Hozzávalók: 20 dkg apró újburgonya, 10 dkg csiperkegomba, 1 szál póréhagyma, 1 paradicsom, 5 dkg főtt sonka, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál tejföl, só, őrölt bors, díszítéshez felaprított petrezselyem.
A megmosott és felaprított újburgonyát forrásban lévő sós vízben 20 percig főzzük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A megtisztított póréhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A megmosott paradicsomot felaprítjuk. A sonkát csíkokra metéljük. A gombaszeleteket és a póréhagymákat a felforrósított vajon megsütjük. Hozzáadjuk a paradicsomdarabokat meg a sonkacsíkokat és további 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a tejfölt és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. A burgonyát hidegvízzel leöblítjük és megtisztítjuk. A tejfölös zöldségraguval együtt tányérra szedjük, végül megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.
|