Húsos rakott burgonya
2008.11.12. 20:26
Hozzávalók: 8 szelet karaj vagy tarja (64 dkg), 1kg burgonya, 3 közepes vöröshagyma, 4 dl tejföl, só, őrölt bors, pirospaprika, zsiradék.
A kb. 1 cm vastag hússzeleteket kézzel vagy esetleg húsklopfolóval kissé megütögetjük, majd sóval, borssal és pirospaprikával beszórjuk a szeletek mindkét oldalát. A húst félretesszük, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és 4-5 milliméteres karikákra vágjuk. A kizsírozott tepsibe behelyezzük a hússzeleteket, a tetejére karikázzuk a vöröshagymát, majd befedjük burgonyakarikákkal. Kb. két sor burgonya után (soronként sózzuk a burgonyát!), ráöntjük a tejföl felét, majd folytatjuk a burgonyarétegek rakását. Az utolsó sorra ráöntjük a maradék tejfölt. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 200-250 C° fokon, kb. 1-1,5 órát sütjük. Ha a hús és a burgonya megsült, fólia nélkül egy kicsit pirítjuk a rakott burgonya tetejét.
|