Bormesterek bográcsgulyása
2008.11.12. 20:12
Hozzávalók: 1 kg birkahús, 1 db cseresznyepaprika, 4 evőkanál olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál kömény, 30 dkg vargánya gomba, 2 evőkanál pirospaprika, 80 dkg burgonya, 5 dl vörösbor, só.
A bográcsot olajjal kikenjük. Beletesszük a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a megtisztított, kockára vágott húst, s megszórjuk pirospaprikával, sóval és köménnyel. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, s belemorzsoljuk a cseresznyepaprikát. Hozzáöntjük a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, kevés vizet is adunk hozzá. Lassan rotyogtatva készre főzzük.
|