Mézes kacsa rizottó
2008.11.12. 19:59
Hozzávalók: 4 db kacsacomb, só, őrölt bors, méz, gyömbér, 4 evőkanál olaj, 25 dkg rizs, 2 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 2 szál sárgarépa kockára vágva, fél csomag petrezselyemzöld, 20 dkg kacsamáj, 1 db pritaminpaprika, 4 evőkanál reszelt sajt, só, őrölt bors.
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, mézzel és reszelt gyömbérrel bekenjük, olajjal megöntözzük, tepsibe fektetjük és sütőben puhára sütjük. Párolt rizst készítünk. A kockára vágott kacsamájat, a cikkekre vágott gombát kevés finomra vágott hagymával és főtt sárgarépakockával olajban megpirítjuk. Hozzákeverjük a főtt rizst, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és a reszelt sajt felével összekeverjük. Olajozott csészébe töltjük és a tálra borítjuk. A kacsacombokat felszeleteljük, a rizottó tetejére tálaljuk. Reszelt sajttal körbeszórjuk, pritaminszeletekkel díszítjük. Lilahagymás paradicsomsalátát adhatunk mellé.
|