Paprikás bárányhús csíkok
2008.11.12. 19:55
Hozzávalók: 50 dkg paprika (zöld, sárga, piros), 4 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál olaj, 50 dkg bárányhús csíkokra felvágva, 1/2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál édesnemes paprika, só, bors, 20 dkg tejszín, 40 dkg széles metélt, 1/2-1 csomag petrezselyem.
A paprikákat négyfelé vágjuk, a magokat eltávolítjuk és megtisztítjuk. A negyedeket 2 cm nagyságú csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A hagymát hosszában elfelezzük, és fél cm-es vastagságú félköröket vágunk belőle. A paprikát és a hagymát egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon közepes lángon állandóan kevergetve pároljuk, amíg a hagyma üvegesre nem pirul. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomva hozzáadjuk, és rövid ideig együtt pároljuk őket, majd kivesszük a serpenyőből. A húscsíkokat 4 evőkanál olajon egy nagy serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A paprikát és a hagymát a húshoz adjuk, köménymaggal, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. A tejszínt 1,2 dl vízzel elkeverjük és a húshoz adjuk, majd az egészet lefedve kis lángon 5 percig pároljuk. Eközben a tésztát a csomagoláson előírtak szerint megfőzzük. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. Az elkészült húst a kifőtt tésztával tálaljuk, a tetejét petrezselyemmel szórjuk meg.
|