Tárkonyos sertésraguleves eperlevél tésztával
2008.11.12. 19:52
Hozzávalók: 40 dkg comb, 1 kicsi fej hagyma, 1 db sárgarépa, 1 db gyökér, 10 dkg zeller vagy szárzeller, 0,5 dl olaj, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál szárított tárkony, só, őrölt fehérbors, 5 dkg új- vagy póréhagyma, 5-8 dkg eperlevél tészta.
A húst kis kockára vágjuk. Finomra vágjuk a hagymát, és az olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a húst. Kicsit pirítjuk, majd 1 dl víz hozzáadásával pároljuk. Sózzuk, és amikor félig puha - úgy 20 perc után - beletesszük az apró kockára vágott tisztított sárgarépát, gyökeret, zellert. Ha szárzellert használunk, akkor azt később tegyük bele. Pótoljuk a vizet, és még 15 percig pároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Amikor felforrt, beletesszük a fél karikára vágott új- vagy póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a tárkonyt is. Beleszórjuk a tésztát, és készre főzzük. A tésztát külön is ki lehet főzni sós vízben, és tálaláskor beletenni a levesbe.
|