Római kel
2008.11.10. 14:11
Hozzávalók: 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 5 dkg vaj, 2,5 dl zöldségleves kockából, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 teáskanál szárított oregánó, 1 fej kelkáposzta (kb. 80 dkg).
A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettészeljük, és felkarikázzuk. Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a pórét, felöntjük a zöldséglevessel, és felforraljuk. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, borssal, oregánóval fűszerezzük, és félrehúzzuk. A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, és a káposztát nyolc cikkre vágjuk, leöblítjük. A pórés keverék felét a római tálba simítjuk, és a kelkáposzta cikkeket a torzsával lefelé ráfektetjük. Rászórjuk a maradék pórés keveréket. Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 200C fokon kb. 50 percig sütjük.
|