Azték sült csirke
2008.11.10. 14:09
Hozzávalók: 1 csomag mirelit azték zöldség, 1 db csirke, 2-3 db burgonya, 5 db tojás, babérlevél, 1 db hagyma, só, bors, paprika, majoránna.
A mirelit zöldséget összekeverjük 2 felvert tojásfehérjével, és 3 db felkarikázott főtt tojással és sóval, borssal ízesítjük. A csirkét megmossuk, besózzuk, majoránnával (csirkefűszerrel) ízesítjük. A római tál aljára egy sor felkarikázott krumplit teszünk. A csirkébe beletöltjük az azték zöldséges-keveréket, és a csirkét a krumplikra tesszük. A maradék zöldséget a csirke köré szórjuk. A hagymát negyedekbe vágjuk, és a maradék krumpli karikákkal a tálba helyezzük. Olívaolajjal vékonyan megcsepegtetjük a húst és a hagymákat, majd lefedjük a tálat és fokozatosan felmelegített sütőben készre sütjük.
|