Brokkolis - gombás hal
2008.11.10. 14:05
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 25 dkg sampinyon, 1 gerezd fokhagyma, 8 szelet hal (ízlés szerint ponty, fogas, pisztráng), 1 evőkanál vegyes szárított zöldfűszer (bazsalikom, zsálya, petrezselyem, stb.), 15 dkg bacon szalonna szeletben, 2,5 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 50 dkg brokkoli.
A római tálat kb. 15 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A fokhagymát átnyomjuk. A halat leöblítjük.
Elkészítés: A halat belefektetjük a római tálba. Szétosztjuk rajta a hagymát, a gombát, és megszórjuk a zöldfűszerekkel. Ráfektetjük a szalonnaszeleteket. A bort összekeverjük a fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd a halra öntjük. Megcsepegtetjük a citromlével. Lezárjuk a római tálat, betesszük a hideg sütőbe, és 220C fokon 45 percig sütjük. A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és kissé megborsozzuk. A sütési idő lejárta előtt 25 perccel a halra tesszük. Párolt vadrizs-rizskeveréket, és pirítóst kínáljunk hozzá.
|