Paradicsomos tintahal
2008.11.10. 14:02
Hozzávalók: 60 dkg mélyhűtött natúr tintahalkarika, 2 konzerv hámozott paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 1 cukkíni (10 dkg), 2 evőkanál fehérbor, 1 dl olívaolaj, 1 evőkanál szárított bazsalikom.
A tintahalkarikákat hagyjuk kiengedni, megcsepegtetjük citromlével, és 30 percig pihentetjük. A római tálat hideg vízbe áztatjuk. A paradicsomot a konzervdobozban apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A hagymát és a cukkínit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot, a fokhagymát, a bort, az olajat a római tálba tesszük. Rárétegezzük a hagymát, a cukkinit, a tintahalat, megszórjuk bazsalikommal. Lezárjuk a római tálat, és betesszük a hideg sütőbe. Bekapcsoljuk a sütőt 200C fokra, és 45 percig sütjük. Az ételt sóval, borssal fűszerezzük, és azonnal tálaljuk.
|